Луцька, Наталія МиколаївнаСавченко, Тетяна Віталіївна2016-10-282016-10-282016Луцька Н. М. Математичне моделювання системи керування технологічним об’єктом харчового підприємства / Н. М. Луцька, Т. В. Савченко // Товари і ринки. – К.: КНТЕУ – 2015. – № 1 (19). – С. 73-83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24466Обґрунтовано доцільність застосування оптимального керування для об’єктів харчової промисловості. Запропоновано алгоритм оптимізації планування ресурсами виробництва, зокрема, розглянуто синтез оптимального керування технологічним агрегатом. Наведено математичні моделі об’єктів, які використовуються для оптимізації. На прикладі теплообмінника визначено оптимальні траєкторію системи та керування, вказані переваги адаптивної системи керування перед локальною. Expediency of optimal control for the food industry facilities. An algorithm for the optimization of production resource planning, considered the synthesis of optimal control of technological units. Mathematical models of objects used for optimization. For example, the heat exchanger the optimal trajectory of the system and management indicated the benefits of an adaptive control system to the local.uk-UKтехнологічний комплексоб’єктматематична модельоптимальне керуванняоптимальне плануваннякритерійтехнологический комплексtechnological complexobjectmathematical modeloptimal controloptimal planningcriteriaкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаМатематичне моделювання системи управління технологічним об’єктом харчового підприємстваArticle