Оболкіна, Віра ІллівнаДзигар, Ольга ОлександрівнаСтадник, Тетяна Богданівна2019-12-112019-12-112019Патент 131265 UA, МПК А23G 3/00 (2018.01) Крекер «Амарантове диво» / Оболкіна В. І., Дзигар О. О., Стадник Т. Б. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201807437 ; заявл. 03.07.2018 ; опубл. 10.01.2019 ; Бюл. № 1, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30537Доведено, що застосування борошна амарантового, гуміарабіку та масляного екстракту на основі соняшникової олії та листків монарди двійчастої при виробництві крекеру є доцільним для підвищення поживних речовин, поліпшення аромату, смаку, структурно-механічних властивостей тіста, готових виробів та подовження терміну придатності до споживання. Технічним результатом є створення крекеру «Амарантове диво» з підвищеним вмістом поживних речовин, покращеними структурно-механічними властивостями тіста та готових виробів, оригінальним пікантним смаком, поліпшеними органолептичними показниками. It is proved that the use of flour of amaranth, gum arabic and oil extract on the basis of sunflower oil and monarchic binary leaves in the production of crackers is expedient for enhancing nutrients, improving the aroma, taste, structural and mechanical properties of dough, finished products and extensions. The technical result is the creation of a cracker "Amaranth wonder" with a high content of nutrients, improved structural and mechanical properties of dough and finished products, original spicy taste, improved organoleptic characteristics.uk-UKмонарда двійчастаборошняні кондитерські виробипряно-ароматична сировинаамарантгуміарабіккрекерmonard doubleflour confectioneryspice-aromatic raw materialsamaranthgum arabiccrackerкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівКрекер «Амарантове диво» (Патент на корисну модель № 131265)Technical Report