Дослідження білкових продуктів насіння льону - Баранова, Ксенія Вікторівна; Янюк, Тетяна Іванівна (My University, 2014)
Продукти з насіння льону, загальнодоступні для вживання в харчових рецептурах, використовуються у виді цільного лляного насіння, стабілізованого лляного насіння (тобто лляного насіння, підданого визначеній тепловій обробці) і борошна крупного помелу. Знежирене борошно крупного помелу з лляного насіння, білковий концентрат і ізолят одержують у лабораторних умовах, але ще не реалізують у промисловому масштабі. Products with flax seeds, for public use in food formulations used in the form of whole flaxseed, stabilized flaxseed (linseed is subjected to specified heat treatment) and coarse flour milling. Skim coarse grinding flour with flax seed, protein concentrate and isolate obtained in laboratory conditions, but do not implement an industrial scale.
Keywords: протеїнові продукти; білкові продукти; насіння льону; flax seeds; protein products; кафедра технології зберігання і переробки зерна