Писаренко, Юлія ОлександрівнаМахинько, Людмила Василівна2022-06-212022-06-212022Писаренко, Ю. Дослідження впливу порошків м’яти і календули на якість жирових начинок для вафель / Ю. Писаренко, Л. Махинько // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень–травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 98https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37661Досліджено можливість застосування лікарської рослинної сировини, а саме порошків м’яти перцевої та квіток календули у виробництві жирових начинок для вафель. Встановлено, що використання такої сировини з антиоксидантними властивостями підвищить їх харчову цінність і подовжить терміни зберігання. The possibility of using medicinal plant raw materials, namely peppermint powder and calendula flowers in the production of fatty fillings for waffles, has been studied. It is established that the use of such raw materials with antioxidant properties will increase their nutritional value and extend shelf life.otherм'ятакалендулавафлізбагаченняякістьmintcalendulawafflesenrichmentqualityкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження впливу порошків м’яти і календули на якість жирових начинок для вафельThesis