Махинько, Людмила ВасилівнаМахинько, Валерій МиколайовичДорошенко, Є. В.2012-12-242012-12-242012Махинько, Л. В. Оптимізація композиції фруктово-зернових сумішей (мюслів) з використанням симплекс-методу / Л. В. Махинько, В. М. Махинько, Є. В. Дорошенко // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 1 (18). - С. 124-128.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4845Стаття присвячена проблемі удосконалення складу фруктово-зернових сумішей швидкого приготування (мюслів). Методами лінійного програмування (симплекс метод) оптимізовано склад фруктово-зернових сумішей за показниками вартості та калорійності. Запропоновано зернові композиції з сировини, наявної на ринку, а також з додаванням різних видів сушених фруктів. The article is devoted to the problem of improvement of the structure of fruit and cereal mixtures of fast preparation (muesli). The methods of linear programming (simplex method) is optimized composition of fruit and cereal mixtures on indicators of the value and calories. Offered grain composition of the raw materials available on the market, and also with the addition of various kinds of dried fruit.uk-UKмюслізернові пластівцісушені фруктиоптимізаціясимплекс-методmueslicerealsdried fruitsoptimizationsimplex methodкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОптимізація композиції фруктово-зернових сумішей (мюслів) з використанням симплекс-методуArticle