Конденсація солей 2-амінотіазолу і його бензоаналогів з трифторацетилацетоном - Шульга, Сергій Іванович; Шульга, Оксана Сергіївна; Ковч, Аліна Володимирівна (My University, 2014)
При конденсації солей 2-амінотіазолів та їх бензоаналогів з трифлуорацетилацетоном утворюється тіазоло(3,2-а)піримідинієві солі з трифлуорметильною групою в у-положенні до місткового атома нітрогену. Будова синтезованих речовин підтверджена спектрами ЯМР 1Я, а їх склад — елементним аналізом. When condensation salts 2 aminotiazoliv and their benzoanalohiv of tryfluoratsetylatsetonom formed thiazolo (3,2-a) pirymidyniyevi salt of tryfluormetylnoyu group in a-position to the nitrogen atom bridged. The structure of the synthesized compounds is confirmed by NMR spectra 1st, and their composition - elemental analysis.
Keywords: амінотіазол; трифторацетилацетон; гетероцикли; tryftoratsetylatseton; heterocycles; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра харчової хімії