Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаМелетьєв, Анатолій ЄвгеновичНосенко, Володимир Єрофійович2013-03-012013-03-012004Воронцова, С. І. Сучасні фізико-хімічні методи інтенсифікації процесів виробництва пива / С. І. Воронцова, А. Є. Мелетьєв, В. Є. Носенко // Харчова промисловість. — 2004. — Вип. 3. — С. 47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6654Проведений літературний аналіз застосування сучасних фізико-хімічних методів в технології пива: на етапах від підготовки сировини до його перетворення на готовий напій. Розглянуті нові способи підготовки готового пива до споживання з метою збільшення терміну зберігання. Також приділена увага сучасному контролю якості сировини, напівпродуктів і готового напою. There was conducted a literary analysis of the application of modern physico-chemical methods in the technology of beer: on the stages of preparation of raw materials to its conversion to the ready drink. New ways of preparing the ready beer for using were considered in order to increase shelf life. Also there was paid attention on the modern quality control of raw materials, intermediate products and ready drink.otherсучасні фізико-хімічні методитехнологія пивасировинаготовий напійmodern physico-chemical methodstechnology of beerrawready drinkкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізики та професійної безпекиСучасні фізико-хімічні методи інтенсифікації процесів виробництва пиваArticle