Основні тенденції розвитку ринку праці в Україні - Москаленко, Катерина Олександрівна; Соломка, Ольга Миколаївна (My University, 2014)
Ринок праці - динамічна система, що залежить від політичних, економічних, соціальних і інших умов. Трансформаційні процеси на ринку праці, що відбуваються в умовах модернізації суспільного виробництва, поставили перед сучасною економічною наукою завдання розробки і постійного корегування методологічних підходів до їх вивчення. Значну увагу їх вивченню приділяли і приділяють такі вітчизняні вчені: Д.П. Богиня, С.М. Злупко, Е.М. Лібанова, П.Т. Саблук, C.B. Тютюнникова та інші. Jobs - a dynamic system that depends on the political, economic, social and other conditions. Transformation processes in the labor market, taking place in the modernization of social production, set in modern economic science objectives of development and constant adjustment of methodological approaches to their study. Special attention is paid to the study and paid by such scientists: DP Goddess, SM Zlupko, EM Libanova, PT Sabluk, C.B. Tyutyunnykova and others.
Keywords: ринок праці; модернізація; зайнятість; трудовий потенціал; labor market; modernization; employment; employment potential; кафедра економічної теорії