Спосіб виробництва сиру м'якого (Патент на корисну модель №138945) - Грек, Олена Вікторівна; Михалевич, Артур Петрович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Тимчук, Алла Вікторівна (My University, 2019)
Спосіб виробництва сиру м'якого, що включає нормалізацію, пастеризацію, внесення коагулянта, витримування сирного згустку при температурі коагуляції, видалення сироватки, формування сиру, самопресування, охолодження, фасування, який відрізняється тим, що під час нормалізації вносять рисовий білок у кількості 1-1,5 % до маси нормалізованого молока, який попередньо розчиняють у частині нормалізованого молока у співвідношенні 1:5-1:6 і піддають набуханню протягом 10-15 хв при температурі 40-45 °C. A method of producing soft cheese, including normalization, pasteurization, application of coagulant, keeping the cheese clot at coagulation temperature, whey removal, cheese formation, self-pressing, cooling, packaging, characterized in that during normalization make rice protein in the amount of 1- 1.5% by weight of normalized milk, which is pre-dissolved in a portion of normalized milk in a ratio of 1: 5-1: 6 and subjected to swelling for 10-15 min at a temperature of 40-45 ° C.
Keywords: сир; рисовий білок; молоко; cheese; rice protein; milk; кафедра технології молока і молочних продуктів