Запорожець, Юлія ВладиславівнаБурлака, Тетяна Василівна2023-04-052023-04-052022Запорожець, Ю. В. Вплив основних хімічних речовин хмелю на процес виробництва пива / Ю. В. Запорожець, Т. В. Бурлака // Eurasian scientific discussions : proceedings of VI International scientific and practical conference, Spain 3-5 july. – Barcelona, 2022. – P. 92-95.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39841У тексті обговорюється проблема низької ефективності більшості технологій екстрагування цільових компонентів із рослинної сировини, зокрема з хмелю. Це пов'язано з недосконалістю екстракційної апаратури, яка не забезпечує достатньої пористості для протитечійного безперервного екстрагування, погано транспортується і ущільнюється. Це призводить до ефекту екранування, коли значна частина поверхні контакту фаз втрачає свою активність в процесі масопередачі.otherекстрагуванняцільові компонентирослинна сировинаекстракційна апаратураекстракти хмелюекстрагентextractiontarget componentsplant raw materialsextraction equipmenthop extractsextractantкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВплив основних хімічних речовин хмелю на процес виробництва пиваOther