Антонюк, Олена ВолодимирівнаСаржан, Валентина Ігорівна2014-07-172014-07-172014Антонюк, О. Вивчення ефективності різних способів екстрагування для удосконалення технології морозива з рослинними екстрактами / Олена Антонюк, Валентина Саржан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 494-495.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16208Встановлено, що за віброекстрагування вилучення екстрактивних речовин у розчинник проходить ефективніше, а рівноважна концентрація екстрактивних речовин у екстрактах настає швидше, що дозволяє раціонально використовувати рослинну сировину, скорочувати технологічний цикл виробництва та заощаджувати витрати енергоресурсів. It is established that for vibroekstrahuvannya removal of extractives in the solvent is more efficient and the equilibrium concentration of extractives in the extracts is faster, allowing efficient use of plant material, to reduce the technological cycle of production and save energy consumption.uk-UKморозиворослинні екстрактиекстрагуванняplant extractsextractioniceВивчення ефективності різних способів екстрагування для удосконалення технології морозива з рослинними екстрактамиOther