Дричик, Марія ЮріївнаШульга, Оксана Сергіївна2024-08-202024-08-202022Дричик, М. Ю. Система безпечності у макаронному виробництві / М. Ю. Дричик, О. С. Шульга // Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення : матеріали наукової конференції студентів, 1-2 червня 2022 р., м. Львів – Львів : вид-во Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – С. 321-324https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44371Впровадження НАССР на макаронному підприємстві дозволяє розширити ринки збуту за рахунок відповідності вимогам не лише українського, а й європейського харчового законодавства. Збільшити кількість потенційних клієнтів, за рахунок кращого виконання вимог добровільних міжнародних стандартів з безпечності та якості. За рахунок впровадження простежуваності можна виявити причини невідповідності і швидко виправити ситуацію. Оптимізувати технологічні та допоміжні процеси. Зменшити втрати від випуску небезпечної та невідповідної законодавству продукції за рахунок виявлення невідповідностей на ранніх етапах виробництва.The implementation of HACCP at the pasta enterprise allows expanding sales markets due to compliance with the requirements of not only Ukrainian, but also European food legislation. Increase the number of potential customers, due to better compliance with the requirements of voluntary international standards for safety and quality. Due to the implementation of traceability, the causes of non-compliance can be identified and the situation can be quickly corrected. Optimize technological and auxiliary processes. Reduce losses from the release of dangerous and non-compliant products by identifying non-conformities at the early stages of production.ukНАССРсистема безпечностімакаронне виробництвоНАССРsafety systempasta productionкафедра експертизи харчових продуктівСистема безпечності у макаронному виробництвіThesishttps://orcid.org/0000-0001-5357-3986