Харчишина, Олена Володимирівна2012-09-262012-09-262011Харчишина, О. В. Перспективи використання методу ієрархічного кластерного аналізу в процесі діагностики організаційної культури підприємств харчової промисловості / О. В. Харчишина // Збірник наукових праць Донецького державного університету управління. – 2011. – № 3. – С. 48–54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3007Розглянуто результати застосування методу ієрархічного кластерного аналізу з метою оцінки організаційної культури підприємств. Первинні змінні розраховані на основі результатів анкетування керівників підприємств харчової промисловості Житомирської області. В результаті аналізу досліджувані підприємства поділені на три кластери, що дало можливість здійснити поглиблену діагностику організаційної культури.The paper describes results of using the method of hierarchical cluster analysis in order to diagnosing the organizational culture of food industry enterprises. Initial components were estimated on the results of top-managers polling of food industry enterprises. As a result, three clusters of food industry enterprises were forming and on this base analysis of organizational culture were done.otherорганізаційна культуракластерний аналізанкетуванняхарчова промисловістьorganizational culturecluster analysissurveysfood industryПерспективи використання методу ієрархічного кластерного аналізу в процесі діагностики організаційної культури підприємств харчової промисловостіArticle