Даниленко, Світлана ГригорівнаКоваленко, ЛюдмилаНедорізанюк, Ліана ПавлівнаПанасюк, Ірина Володимирівна2021-03-292021-03-292013Дослідження якісного та кількісного складу мікрофлори розсолів / С. Г. Даниленко, Л. М. Коваленко, Л. П. Недорізанюк, І. В. Панасюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 49. – С. 45–49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33172Вивчено якісний та кількісний склад мікрофлори розсолів. Досліджено мікрофлору 6 зразків промислових розсолів. Встановлено, що чисельність бактерій досягає 107 КУО/см3, основну частку складають роди Lactobacillus, Micrococcus, Staphylococcus. За сукупністю біологічних та технологічних ознак було відібрано 2 високопродуктивних штами стафілококів та 5 штамів молочнокислих бактерій. The qualitative and quantitative composition of microflora brine was studed. Six samples of industrial brine microflora have been explored. It was determined that the number of bacteria in 1 cm3 reaches 106 CFU, the main part is a genera Lactobacillus, Micrococcus, Staphylococcus. The most common genera in brine, used for preserving fruits and vegetables, is Lactobacillus, and in brain for meat, Lactobacillus, Micrococcus and Staphylococcus. Two highly productive staphylococci and five strains of lactic acid bacteria were selected by both biological and technological characteristics. The presence оf nitrate reducing, catalase and aroma forming activities were discovered in selected strains of bacteria, so they are promising for the manufacture of fermented meat products.otherlactic acid bacteriafermented meat productsstaphylococcibrine microfloraмікрофлораферментовані м ’ясні продуктистафілококирозсолимолочнокислі бактеріїДослідження якісного та кількісного складу мікрофлори розсолівArticle