Сучасний стан та перспективи розвитку світового виробництва етилового спирту - Бойко, Петро Миколайович (My University, 2012)
В роботі розглянута історія організації виробництва та споживання біоетанолу – відновлюваного палива, що виробляється з вуглеводвмісної сировини. Наведена інформація щодо технологічних особливостей виробництва біоетанолу в США та Бразилії. Розглянуто перспективи розвитку світового виробництва біоетанолу та напрямки досліджень фахівців НУХТ в цій галузі.

The history of organization of bioethanol production and using is considered. The information about technological features of bioethanol production in USA and Brazil is sight. The perspectives of world ethanol production and the research of experts of NUFT in this branch are considered.
Keywords: біоетанол; bioethanol; відновлювані палива; зерно; цукрова тростина; ферменти; спиртова бражка; renewable fuel; corn; sugar cane; enzymes; fermented wort; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства