Підвищення ефективності процесу насичення киснем водних розчинів при використанні роторно-пульсаційних апаратів - Ободович, Олександр Миколайович; Булій, Юрій Володимирович; Переяславцева, Олена Олександрівна; Степанова, Олеся Євгенівна (My University, 2024)
Experimental studies have proven the effectiveness of using a rotary-pulsation apparatus in the process of oxygen saturation of aqueous solutions. Comparative characteristics of the aeration conditions of some devices and RPA are presented. It has been proven that the specific energy consumption per unit of dissolved oxygen is an order of magnitude lower compared to pneumatic and mechanical aeration

Експериментальними дослідженнями доведено ефективність використання роторно-пульсаційного апарату в процесі насичення киснем водних розчинів. Представлено порівняльні характеристики умов аерації деяких пристроїв та РПА. Доведено, що питомі витрати енергії на одиницю розчиненого кисню є на порядок нижче у порівнянні з пневматичною та механічною аерацією
Keywords: rotor-pulsation apparatus; aeration; oxidizing capacity; dispersant-mixer; роторно-пульсаційний апарат; аерація; окислювальна здатность; диспергатор-змішувач; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства