Установка синхронного термічного аналізу на базі термоелектричних перетворювачів теплового потоку - Дубовікова, Наталія Сергіївна; Роман, Тетяна Олександрівна; Декуша, Леонід Васильович; Мазуренко, Олександр Григорович (My University, 2012)
Описана установка синхронного термічного аналізу, яка призначена для визначення питомої теплоти випаровування чистих рідин і рідин у складі матеріалів та розчинів в процесі ізотермічного сушіння. Важливою складовою є система контролю та підтримки температури теплового блоку. Установка побудована на базі термоелектричних перетворювачів теплового потоку. The described simultaneous installation of thermal analysis that is designed to determine the specific heat of vaporization of pure liquids and liquids in composite materials and solutions in the isothermal drying. An important component is the system of monitoring and maintaining the temperature of the thermal block. Installation is based on thermoelectric heat flow meters.
Keywords: калориметр; термостат; повітряний насос; теплофізичні характеристики; термічний аналіз; термоелектричні перетворювачі; thermoelectric converters; thermal analysis; thermal characteristics; air pump; thermostat calorimeter; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції