Сучасні способи охолодження харчових продуктів та подовження їх термінів зберігання - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Дереча, Дар'я Євгенівна; Удод, Богдан Володимирович; Якуц, М. М. (My University, 2025)
Сучасні технології охолодження харчових продуктів спрямовані на подовження терміну зберігання при збереженні поживної цінності та безпечності. Такі методи, як швидке заморожування, кріогенне охолодження та пакування в модифікованому газовому середовищі, дозволяють зберегти текстуру, смак і якість продукції. Їх застосування зменшує харчові втрати та забезпечує мікробіологічну стабільність, задовольняючи потреби споживачів у безпечних і якісних продуктах.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; пакування (м'ясопереробна промисловість); модифіковане газове середовище