Бандуренко, Галина МихайлівнаОстапенко, Антон Миколайович2015-04-022015-04-022012Патент на корисну модель № 73982 U Україна, A23L 2/02 Спосіб отримання морквяно-фруктового соку концентрованого / Г. М. Бандуренко, А. М. Остапенко ; заявник НУХТ. - № u 2012 04539 ; заявл. 10.04.2012 ; опубл. 10.10.2012, Бюл. № 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20024Спосіб отримання морквяно-фруктового соку концентрованого включає попередню підготовку сировини, подрібнення моркви в атмосфері пари, бланшування моркви парою, витягання соку пресуванням, змішування з розчином аскорбінової кислоти, проціджування, миттєвий підігрів та охолодження, фільтрування, змішування з розчином лимонної кислоти, змішування з фруктовим соком, концентрування, фасування та закупорювання. Мethod for obtaining a concentrated carrot-fruit juice comprises preliminary preparation of raw material, shredding carrot in the atmosphere of steam, blanching the carrot with steam, extracting the juice by pressing, mixing with solution of ascorbic acid, straining, instant heating and cooling, filtering, mixing with a solution of citric acid, mixing with fruit juice, concentrating, prepacking and closing.otherферментиконцентруванняморквяний сікфруктовий сікenzymesconcentrationfruit juicecarrot juiceкафедра технології консервуванняСпосіб отримання морквяно-фруктового соку концентрованого (Патент на корисну модель № 73982)Other