Гулий, Іван СтепановичШиян, Петро ЛеонідовичДомарецький, Віталій АфанасійовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаФіщенко, Анатолій МиколайовичБондар, Микола ВасильовичЄрмакова, Ганна ВолодимирівнаМаринченко, Віктор Опанасович2012-12-212012-12-212001Вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировини / І. С. Гулий, П. Л. Шиян, В. А. Домарецький // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10, Ч. ІІ. – С. 22-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4796Нами проведені дослідження антимікробних препаратів (антисептиків), здатних пригнічувати розвиток інфікуючої мікрофлори. В ході роботи досліджували дію антисептиків Акватон - 10, Вазин, формалін, антибіотик Дестіферм PG та визначали їх оптимальні концентрації, при яких забезпечується максимальне пригнічення розвитку контамінуючої мікрофлори і зберігається висока бродильна активність дріжджів.We investigated antimicrobial (antiseptic) able to suppress the development of infective microorganisms. In the course of the investigated effect of antiseptics Akvaton - 10 Vazyn, formalin, antibiotic Destiferm PG and determined their optimal concentrations, which provide maximal inhibition of contaminating microflora and is a high fermentation activity of yeast.otherантисептикспирткрохмалевмісна сировинамолочнокислі бактеріїantisepticalcoholstarch raw materiallactic acid bacteriaкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировиниArticle