Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБасс, Оксана ОлександрівнаМиколів, Іван Михайлович2022-04-042022-04-042020Дослідження показника активності води паст кисломолочних / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, О. О. Басс, І. М. Миколів // Наукові праці НУХТ. – 2020. – №6. – С. 174-179https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37161Виявлено, що показник активності води в розроблених кисломолочних пастах з прянощами на основі сметани з масовою часткою жиру 20% становив 0,97. Протягом 15 діб зберігання показник активності води істотних змін не зазнавав, що підтверджує стабільність властивостей високомолекулярних сполук (крохмаль, білки, розчинна клітковина) під час зберігання. За результатами дослідження встановлено, що органолептичні властивості зразків паст змін не зазнавали.пасти кисломолочніактивність водикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняДослідження показника активності води паст кисломолочнихArticle