Соболь, Микола ІвановичКовбаса, Володимир МиколайовичБобель (Зінченко), Інна Миколаївна2024-08-212024-08-212019Соболь, М. І. Застосування струмів НВЧ у процесі підготовки рису до виробництва харчоконцентратів швидкого приготування / Соболь М. І., Ковбаса В. М., Зінченко І. М. // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 105–106.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44389Підібрано оптимальні параметри НВЧ оброблення рисової крупи – 106 потужність від 510 до 850 Вт/м2 , тривалість оброблення – 7…13 хв. Перед обробленням рису струмами НВЧ необхідне обов’язкове його замочування у воді кімнатної температури 20 °С протягом 5 хв для попередження утворення скоринки на поверхні рисової крупи. Досліджено вплив оброблення струмом НВЧ на біохімічні зміни продукту. The optimal parameters of ultra-high frequency treatment of rice were selected – 106 power from 510 to 850 W/m2 , processing time – 7...13 min. Before rice is treated with ultra-high frequency currents, it is necessary to soak it in water at room temperature of 20 °C for 5 min to prevent the formation of a crust on the surface of the rice. The effect of ultra-high frequency treatment on the biochemical changes of the product was investigated.ukрисова крупанадвисокочастотне нагріванняхарчоконцетратипродукти швидкого приготуванняriceultra-high frequency heatingfood concentratesinstant foodsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування струмів НВЧ у процесі підготовки рису до виробництва харчоконцентратів швидкого приготуванняThesishttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789https://orcid.org/0009-0001-8876-3373