Матко, Світлана ВасилівнаМельник, Людмила МиколаївнаБессараб, Олександр Семенович2014-10-172014-10-172014Матко, С. В. Використання сочевиці для виробництва харчових продуктів / С. В. Матко, Л. М. Мельник, О. С. Бессараб // Наукові праці ОНАХТ. – Одеса, 2014. – Вип. 46, Т. 2. – С. 72–75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17393Проаналізовано актуальні проблеми харчування людства у 21 ст. Розглянуто способи поповнення організму людини білковими компонентами. Показано цінність сочевиці як основного джерела незамінних амінокислот. Запропоновано шляхи впровадження перспективної культури сочевиці в консервну промисловість. Розроблено новий харчовий продукт на основі сочевиці. The current problems of human nutrition in the 21st century are analyzed. The methods of replenishing the human body by protein components are considered. The value of lentils as the main source of essential amino acids is shown. A new food product based on lentils is developed.uk-UKзернобобові культурисочевицябілокамінокислотимікроелементиlegumeslentilsproteinamino acidstrace elementsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняВикористання сочевиці для виробництва харчових продуктівArticle