Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаЛисенко, Артем Артурович2019-04-262019-04-262018Бажай-Жежерун, С. Використання водоростей та цільнозернового борошна у виробництві макаронних виробів оздоровчого призначення» / С. Бажай-Жежерун, А. Лисенко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – С. 88-90.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29206Цільнозернове борошно та водорості вакаме є перспективними добавками у виробництві продуктів оздоровчого призначення. Нами досліджено вміст важливих нутрієнтів водоростей вакаме. Досліджено хімічний склад цільнозернового пшеничного борошна. Розроблено рецептуру макаронних виробів з додаванням цільнозернового борошна та водоростей вакаме. Встановлено, що макаронні вироби, до складу яких входять зазначені збагачувачі, мають хороші органолептичні показники, їх харчова цінність вища, порівняно з традиційним продуктом. Whole-wheat flour and waqam algae are promising additives in the production of health-improving products. We have studied the contents of important nutrients of seaweed vakam. The chemical composition of whole wheat flour is investigated. A recipe for macaroni products with the addition of whole wheat flour and algae wakame has been developed. It is established that pasta containing these enrichers has good organoleptic characteristics, their nutritional value is higher than the traditional product.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання водоростей та цільнозернового борошна у виробництві макаронних виробів оздоровчого призначенняThesis