Пешук, Людмила ВасилівнаШтик, Ірина ІванівнаІванова, Тетяна Миколаївна2015-03-252015-03-252015Пешук, Л. В. Стан і перспективи розвитку виробництва органічної продукції в Україні / Л. В. Пешук, І. І. Штик, Т. М. Іванова // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 39-40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19840Розвиток органічного виробництва є досить актуальним на сьогодні через низку явних екологічних, економічних та соціальних переваг. Інтенсифікація сільського господарства має негативний вплив на навколишнє середовище, виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе.Тому органічне сільське господарство має екологічні переваги, а саме скоротити викиди вуглекислого газу, закису азоту й метану. Дослідження стану та розвитку органічного виробництва в нашій країні обумовлює актуальність обраної теми, не зважаючи на наявність значного теоретичного доробку з цієї теми. Development of organic farming is still relevant today due to a number of obvious environmental, economic and social benefits. Intensification of agriculture has a negative impact on the environment, depleting natural resources without driving agricultural production nemozhlyve.Tomu organic farming has environmental benefits, namely to reduce emissions of carbon dioxide, nitrous oxide and methane. Research status and development of organic production in our country determines the relevance of the chosen topic, despite the presence of significant theoretical achievements in this area.otherінтенсифікаціясільське господарстворозвиток виробництваintensificationagricultureproduction developmentкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСтан і перспективи розвитку виробництва органічної продукції в УкраїніOther