Білько, Марина ВолодимирівнаГречко, Ніна Яківна2012-08-292012-08-292010Білько, М. В. Оптимізація процесу екстрагування пряно-ароматичних рослин для виготовлення вина / М. В. Білько, Н. Я. Гречко // Харчова і переробна промисловість. - К. : НУХТ, 2010.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2203В статті розглядається динаміка накопичення фенольних та екстрактивних речовин, терпенових спиртів та вітаміну С при виготовленні водно- спиртових екстрактів з пряно-ароматичної сировини для вермутів. Встанов- лений та обґрунтований оптимальний час екстрагування та концентрація екс- трагенту.In article considers the dynamics of accumulation of phenolic compounds, terpene alcohols and vitamin C in the technology of hydro-alcoholic extracts from spicearomatic plants for Vermouths. Optimal time of extraction and concentration of extractant have been determined.otherтонізуючіантисептичні речовинипряно-ароматична сировинаекстракціявермутдієтичніantiseptic substancevermoutharomatic raw materials extractiondiettonicкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваОптимізація процесу екстрагування пряно-ароматичних рослин для виготовлення винаArticle