Мікрострахування – новий напрям розвитку страхової діяльності в Україні - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2010)
Вперше виконано класифікацію рівнів страхування за розміром страхового відшкодування, дано означення мікрострахування. Запропоновано механізми надання послуг мікрострахування. Перелічено потенційні постачальники послуг мікрострахування. Показано, що мікрострахування потребує донорів, державної підтримки, участі об’єднань страхових організацій України, підготовки стратегії розвитку мікрострахування. Проаналізовано основні ризики і чинники, що впливають на прийняття рішень страхувальниками щодо придбання полісів мікрострахування. Висвітлено ризики, які може привнести мікрострахування для постачальників таких послуг. It is first classified the insurance levels in accordance to the size of insurance compensation. The notion of miсroinsurance is made. It is offered the mechanisms of rendering of microinsurance services. The potential providers of miсroinsurance services are specified. It is shown that miсroinsurance needs the donors, government support, participation of associations of insurance organizations of Ukraine, preparation of the strategy of development of miсroinsurance. The basic risks and factors affecting on decisions of insured to buy microinsurance policies are analysed. Risks which may be introduced by the miсroinsurance for the providers of such services are reflected.
Keywords: ризики; донори; мікрострахування; risks; donors; microinsurance; кафедра фінансів