Кошова, Валентина МиколаївнаМукоїд, Роман МиколайовичГуріна, Олена ОлександрівнаУсач, Андрій Вікторович2016-06-162016-06-162016Характеристика різних сортів вівса / В. М. Кошова, Р. М. Мукоїд, О. О. Гуріна, А. В. Усач // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2016. – Т. 22, № 2. – С. 213.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23604У статті досліджено сучасні сорти вівса: голозерний «Скарб України» і плівчастий «Парламентський». Встановлено, що кращим з технологічної точки зору є перспективний сорт голозерного вівса. Встановлено, що за вмістом загальних амінокислот голозерний овес не переважає плівчастий. Порівняно з плівчастим, вільних амінокислот більше у голозерного вівса. Досліджено, що сорти плівчастого і голозерного вівса є водочутливими і придатними для виробництва солоду. Переробка голозерного вівса надає важливість отримання харчових продуктів підвищеної харчової цінності и менших економічних затратах.uk-UKовессорткафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствадомішкиекстрактивністьoatsvarietyimpuritiesekstraktyvnistХарактеристика різних сортів вівсаArticle