Дяченко, Микита ВікторовичБризгалова, Надія ІванівнаМукоїд, Роман МиколайовичВасилів, Володимир Павлович2024-08-072024-08-072024Вплив ізотонічних напоїв на отримання бажаних фізіологічних ефектів шляхом модифікації способу їх приготування / М. В. Дяченко, Н. І. Бризгалова, Р. М. Мукоїд, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками XII Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 18-19 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : РВВ НУБіП України, 2024. – С. 170-171https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44305Ізотонічні напої належать до спортивних напоїв, що сприяють відновленню спортсменів шляхом швидкого поповнення водного балансу та електролітів, під час тренувань, для уникнення симптомів зневоднення і загальної втоми. Високоінтенсивні або тривалі навантаження, особливо в спекотному середовищі призводять до гіпонатріємії – стану організму, що супроводжується підвищенням температури тіла, нудотою, тахікардією, запамороченням, м'язовими спазмами та дисфункцією центральної нервової системи.Isotonic drinks belong to sports drinks, which contribute to the recovery of athletes by quickly replenishing the water balance and electrolytes, during training, to avoid symptoms of dehydration and general fatigue. High-intensity or prolonged exercise, especially in a hot environment, leads to hyponatremia - a condition of the body accompanied by an increase in body temperature, nausea, tachycardia, dizziness, muscle spasms and dysfunction of the central nervous system.ukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваізотонічні напоїспортсмениелектролітимінералиisotonic drinksathleteelectrolytesmineralsВплив ізотонічних напоїв на отримання бажаних фізіологічних ефектів шляхом модифікації способу їх приготуванняThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484https://orcid.org/0000-0002-2109-0522