Загальні питання методології наукового дослідження - Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович (My University, 2023)
Навчальний посібник призначено для забезпечення практичних занять з дисципліни «Методологія наукових досліджень» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Метою цього видання є допомога здобувачам в освоєнні методів і технології наукових досліджень у галузі харчових технологій та підготовка до самостійного виконання наукової роботи. Навчальний посібник містить стислі теоретичні відомості, необхідні для виконання практичних завдань, приклади виконання завдань і завдання для самостійної роботи. Розділи практикуму присвячені загальним питанням методології наукових досліджень, оформленню, підготовленню до публікації та презентації результатів наукових досліджень, також розглянуті методи наукового дослідження та оброблення експериментальних даних, особлива увага приділена математичному моделюванню та оптимізації в харчових технологіях

The textbook is intended to provide practical sessions for students pursuing a master's degree in the field of scientific research methodology. The goal of this publication is to assist students in mastering the methods and technologies of scientific research in the field of food technology and to prepare them for independent research work. The textbook includes concise theoretical information necessary for completing practical tasks, examples of task execution, and assignments for independent study. The sections of the practical guide cover general issues of research methodology, formatting, preparation for publication and presentation of research results, as well as methods of scientific research and experimental data analysis, with particular emphasis on mathematical modeling and optimization in food technology
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; методологія наукових досліджень; scientific research methodology; харчові технології; food technology; експериментальні дані; experimental data; математичне моделювання; mathematical modeling; оптимізація; optimization