Боярчук, Анна ЛеонідівнаКарпович, Інна ВіталіївнаЧернова, Наталія Миколаївна2022-12-012022-12-012021Боярчук, А. Л. Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв / А. Л. Боярчук, І. В. Карпович, Н. М. Чернова // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : матеріали Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 102–103https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38727Досліджено коригування складу водопровідної води за показниками жорсткості загальної та лужності загальної, вмісту загального заліза, а також перманганатної окиснюваності для виготовлення безалкогольних напоїв відповідно до чинної нормативної документації. Встановлено, що застосування АВ Сentaur та високоосновного аніоніту Dowex SBR-P у Cl-формі в технологічній схемі доочищення водопровідної води дозволяє зменшувати вміст Feзаг до 0,01 мг/дм3 та показник Лзаг до 1,5 ммоль/дм3, що задовольняє вимоги до води для виготовлення безалкогольних напоїв.otherкафедра технології цукру і підготовки водибезалкогольні напоїзагальна жорсткість водизагальна лужність водизагальне залізоDowex SBR-PCentaur soft drinkstotal water hardnesstotal water alkalinitytotal ironКоригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоївOther