Дорохович, Антонелла МиколаївнаБабіч, Оксана ВікторівнаЯременко, Оксана Михайлівна2016-02-082016-02-082005Бабіч, О. В. Дослідження властивостей безглютенового борошна та його впливу на структурно-механічні характеристики тіста і печива для дітей, хворих на целіакію / А. М. Дорохович, О. В. Бабіч, В. А. О. М. Яременко // Наукові праці НУХТ. – 2005. – № 16. – С. 43–45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22134Стаття присвячена дослідженню впливу властивостей різних видів безглютенового борошна, а саме кукурудзяного, гречаного, рисового на структурно механічні властивості тіста для печива. Експериментально досліджено водопоглинальну здатність, граничну напругу зсуву, загальну та пружну деформацію, адгезію тіста на пшеничному, кукурудзяному, гречаному, рисовому борошні та цукрозі, глюкозі, фруктозі. This article is concerned with the researching of the impact properties of different types of gluten-free flours, such as corn, buckwheat, rice on the structural mechanical properties of dough for cookies. Experimentally investigated uptake capacity, pressure limit shear stress, general resilience deformation, adhesion test on wheat, corn, buckwheat, rice flour and sucrose, glucose, fructose.uk-UKбезглютенове борошнофруктозаглюкозацеліакіяводопоглинальна здатністьадгезіягранична напруга зсувукафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівgluten-free floursfructoseglucoseceliac diseasewater uptake abilityadhesionpressure limit shearДослідження властивостей безглютенового борошна та його впливу на структурно-механічні характеристики тіста і печива для дітей, хворих на целіакіюArticle