Визначення властивостей поліетилену по відношенню до клітин Pseudomonas aureofaciens - Ковшар, Ірина Дмитрівна; Стабніков, Віктор Петрович (My University, 2022)
Щороку екологи жахають статистикою забруднення навколишнього середовища, особливо даними поширення пластику у водних біотопах. Цей вид сміття може деградувати, тому сучасні дослідження спрямовані на визначення властивостей утворених часток пластику, а саме - мікропластику. Нині, відомо, що цей матеріал може адсорбувати на себе різні мікроорганізми. Every year, environmentalists are horrified by the statistics of environmental pollution, especially the distribution of plastic in aquatic biotopes. This type of garbage can degrade, so modern research is aimed at determining the properties of the formed plastic particles, namely microplastics. Today, it is known that this material can adsorb various microorganisms.
Keywords: мікропластик; кафедра біотехнології і мікробіології; microplastic; transfer vector; вектор переносу