Кохан, Олена ОлександрівнаКамбулова, Юлія ВікторівнаДорожинська, Оксана СергіївнаГрицайова, Анна ОлександрівнаГораш, Ольга Анатоліївна2025-01-152023Патент на корисну модель № 154234 МПК А23G 3/52 та А23J 1|12. Спосіб виробництва зефіру на основі рослинного піноутворювача / Кохан О. О., Камбулова Ю. В., Дорожинська О. С., Грицайова А. О., Гораш О. А. ; заявник та патентовласник НУХТ, № u 202300903 заявл. 09.03.2023, дата публікації 25.10.2023, бюл. №43, 2023 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46457Спосіб виробництва зефіру на основі рослинного піноутворювача. Згідно корисної моделі, в якості піноутворювача використовують рослинний піноутворювач аквафабу, який готують шляхом замочування та уварювання насіння нуту до густини відвару в межах 1,0-1,3 г/см3, додавання до нього камеді гуару в кількості 0,1-0,4 % до маси аквафаби та внесення цукру на початковому етапі збивання аквафаби у кількості 30-80% до маси аквафаби, а формування половинок зефіру проводять при температурі зефірної маси 45-55оС.Method of production of marshmallows based on vegetable foaming agent. According to a useful model, aquafaba vegetable foaming agent is used as a foaming agent, which is prepared by soaking and boiling chickpea seeds to a broth density of 1.0-1.3 g/cm3, adding guar gum in the amount of 0.1-0.4 % to the mass of aquafaba and adding sugar at the initial stage of beating aquafaba in the amount of 30-80% to the mass of aquafaba, and the formation marshmallow halves are made at a temperature of the marshmallow mass of 45-55oC.ukзефірнутаквафабакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівпіноутворювачкамедь гуаруСпосіб виробництва зефіру на основі рослинного піноутворювача (Патент на корисну модель № 154234)Technical Reporthttps://orcid.org/0000-0003-4582-0814https://orcid.org/0000-0001-7897-8533