Попова, Інна ВадимівнаГуменюк, Галина Денисівна2014-11-182014-11-182014Попова, І. В. Вимоги європейського законодавства щодо органічного виробництва харчових продуктів / І. В. Попова, Г. Д. Гуменюк // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 520.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18482В ЄС правове регулювання в сфері органічного виробництва здійснюють відповідно до Постанови Ради ЄС № 834/2007, Постанови Комісії ЄС № 889/2008 та інших постанов і регламентів. Органічне виробництво харчових продуктів вимагає значних обмежень у використанні харчових добавок, ароматизаторів, консервантів тощо. Харчові продукти повинні бути вироблені із складників с.-г. походження органічного виробництва. Перелік певних продуктів і речовин, дозволених для використання при органічному виробництві харчових продуктів, наведено у додатках до Постанови. The EU regulation in the field of organic production is carried out pursuant to Council Regulation EC № 834/2007, Commission Regulation EC 889/2008 and number other statutes and regulations. Organic food production requires significant restrictions on the use of food additives, flavorings, preservatives and so on. Food products must be made from ingredients of agricultural origin organic production. The list of specific products and substances allowed for use in organic food production, are shown in Annexes to the Regulation.otherхарчові продуктиправове регулюванняєвропейське законодавствоEuropean legislationfoods regulationкафедра харчової хіміїкафедра експертизи харчових продуктівВимоги європейського законодавства щодо органічного виробництва харчових продуктівOther