Пасічний, Василь МиколайовичПроворова, Тетяна ІгорівнаАнтоненко, Оксана ВасилівнаМороз, Олена Олексіївна2013-02-082013-02-082011Пат. 56246 А Україна, МПК(2011) А23L3/005, А23В4/005, А23В7/005. Спосіб виробництва напівкопчених ковбас з м’яса птиці. / Пасічний В. М., Проворна Т. І., Антоненко О. В., Мороз О. О. ; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201006772 ; заявл. 01.06.2010 ; опубл. 10.01.2011, Бюл. №1, 2011https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6162Розроблено спосіб виробництва напівкопчених ковбас з м’яса птиці, що передбачає підготовку м’ясної сировини, подрібнення, засіл, приготування фаршу, формування та термічну обробку, згідно якого до складу фаршу вводять у гідратованому вигляді екструзійну ячмінну крупу у кількості 12-16% від маси несолоної сировини, при цьому гідратацію екструзійної ячмінної крупи проводять при співвідношенні крупа:вода – 1:3. A method of producing smoked sausages from poultry, which involves the preparation of raw meat, grinding, entrenched, cooking meat, forming and heat treatment, whereby a part of the meat is injected into the hydrated form of extrusion barley groats in an amount of 12-16% mass unsalted raw, while hydration extrusion barley grains is carried out at a ratio of barley: water - 1:3.otherм'ясо птиціpoultryгідратований виглядзасілкрупаhydrated formlodgedcroupкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва напівкопчених ковбас з м’яса птиці (Патент на корисну модель № 56246)Other