Потапенко, Валерія ВіталіївнаСлободян, Ольга Петрівна2020-06-232020-06-232020Потапенко, В. Генетично модифіковані організми в продуктах харчування / В. Потапенко, О. Слободян // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 308.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31599Постійне збільшення площ, засіяних генетично модифікованими рослинами, зміна ознак і властивостей культур, які використовують як продукти харчування та корм для тварин, поширення біотехнологій створюють ризики, які необхідно враховувати при оцінюванні ГМО для використання у харчовій промисловості. Constant increase in the area sown with genetically modified plants, changing the characteristics and properties of crops used as products food and feed, the spread of biotechnology pose risks that should be considered when evaluating GMOs for use in food industry.ризикигенно модифіковані організмиgenetically modified organismsрекомбінантні ферментиrecombinant enzymesrisksкафедра біотехнології і мікробіологіїГенетично модифіковані організми в продуктах харчуванняThesis