Розробка багатовимірних оптимальних регуляторів для об'єктів одного класу - Ладанюк, Анатолій Петрович; Луцька, Наталія Миколаївна; Лобок, Олексій Петрович (My University, 2004)
Розглядається можливість створення одного багатовимірного регулятора для технологічних об'єктів виділеного класу, в якому виконуються умови оптимальності щодо якості перехідних процесів та зменшення витрат енергоносіїв, а також автономності окремих контурів. Поставлена задача вирішується шляхом використання алгоритмів багатовимірних оптимальних регуляторів, а саме аналітичного конструювання оптимальних регуляторів. The possibility of creating a multi-dimensional regulator for technological objects selected class in which the conditions of optimality with respect to the quality of transients and reduce energy consumption, as well as the autonomy of the individual circuits. The problem is solved by using the algorithms of multidimensional optimal regulators, namely the analytical design of optimal controllers.
Keywords: оптимальний регулятор; optimal control; дифузійна установка; diffusion plant; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка