Михальська, Ліліана МихайлівнаЗоткіна, Лариса ВасилівнаЗапорожець, Юлія Владиславівна2019-05-222019-05-222019Михальська, Л. Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням / Л. Михальська, Л. В. Зоткіна, Ю. В. Запорожець // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 2. – С. 154.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29346В роботі встановлено, що на швидкість переходу екстрактивних речовин (СР) в екстракт впливає температура екстрагенту. Під час визначення потрібної температури екстрагування враховували доцільність енергетичних затрат, а також термочутливість цільових компонентів гарбуза, особливо вітамінів. In the work it was established that the rate of transfer of extractives substances in the extract is influenced by the temperature of the extractant. When determining the desired extraction temperature, the feasibility of energy costs, as well as the thermal sensitivity of the target components of pumpkin, especially vitamins, were taken into account.uk-UKекстрагуваннябіологічно активні речовинигарбузextractionbiologically active substancespumpkinкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуваннямArticle