Чепелюк, Олександр МиколайовичУдодов, Сергій ОлександровичТаран, Віталій Михайлович2013-04-022013-04-022008Чепелюк,О. М. Математична модель процесу відділення осаду в комбінованому сусловарильному апараті / О. М. Чепелюк, В. М. Таран, С.О. Удодов // Збірник матеріалів «всеукраїнської науково-практичної конференції», - листопада 2008 р., Ст.182-183.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7174Розробка нового обладнання, здатного забезпечити проведення кількох операцій, є актуальним завданням при створенні міні-пивзаводів. Нами розроблено і пропонується використовувати комбінований сусловарильний апарат, призначений для нагрівання і кип’ятіння сусла з хмелем, а також для відділення хмелевої дробини та білкового осаду. Разработка нового оборудования, способного обеспечить проведение нескольких операций, является актуальной задачей при создании мини-пивзаводов. Нами разработана и предлагается использовать комбинированный сусловарочным аппарат, предназначенный для нагревания и кипячения сусла с хмелем, а также для отделения хмелевой дробины и белкового осадка. Development of new equipment able to provide a number of operations is an urgent task to create mini-breweries. We have developed and proposed to use combined brewing apparatus for heating and boiling the wort with hops and hop pellets for the separation and protein precipitate.otherсусловарильний апаратміні-пивзаводівосідання твердих частинок хмелюсусло варочный аппаратmash brewing machinemini brewerysedimentation of solid particles hopкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМатематична модель процесу відділення осаду в комбінованому сусловарильному апаратіArticle