Мирончук, Валерій ГригоровичОбодович, Олександр МиколайовичСидоренко, Віталій Володимирович2019-11-052019-11-052019Мирончук, В.Г. Вплив кількості циклів обробки в роторно-пульсаційному апараті на дисперсність часток рослинної сировини / В. Г. Мирончук, О. М. Ободович, В. В. Сидоренко // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва пакування харчової продукції-основні засади її конкурентоздатності : VIII Міжнародна спеціалізована науково-практична конференція, 12 вересня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 47–48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30221В статті розглянуто як впливає кількість циклів обробки в роторно-пульсаційному апараті дисперсність часток рослинної сировини. В якості вихідної сировини було вибрано солому пшениці та стебла кукурудзи. При обробці водної дисперсії соломи пшениці в роторно-пульсаційному апараті з частотою пульсацій 1 кГц для досягнення розміру 100% часток менше за 80 мкм необхідно 42 цикли. The article examines how the number of cycles of processing in the rotary pulsating apparatus affects the dispersion of particles of vegetable raw materials. Wheat and corn stalks were selected as feedstock. When processing an aqueous dispersion of wheat straw in a rotary pulsation machine with a pulsation frequency of 1 kHz to achieve a size of 100% of particles less than 80 μm requires 42 cycles.uk-UKкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняроторрослинна сировинадисперсіяподрібненняdepartment of technological equipment and computer technologies of designrotorvegetable raw materialsdispersiongrindingВплив кількості циклів обробки в роторно-пульсаційному апараті на дисперсність часток рослинної сировиниThesis