Система управління охороною праці у закладах вищої освіти на основі інформаційних технологій - Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна (My University, 2019)
У статті детально проаналізовано характер інформаційних потреб: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у вищих навчальних закладах. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. In scientific research analyzes in detail the nature of the information necessities: the functions of management, coordination and control of specialists in occupational safety at higher education institutions. The distribution of information flows in the structure of higher education institution is determined. A general approach is proposed to improve the information technology management system, taking into account the clear interaction of the chief of labor protection service with the heads of all structural units of the higher education institution, for adequate and permanent management, taking into account all factors affecting the state of labor protection, for transfer to the chief of structural units of the optimal complex of measures to ensure safety at work.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; охорона праці; безпека праці; нещасний випадок; виробничий травматизм; заклади вищої освіти; labor protection; labor safety; accident; occupational injurie; institutions of higher education