Гравітаційні опускні пристрої - Бут, Сергій Анатолійович; Юхно, Михайло Іванович; Яровий, Володимир Леонідович (My University, 2004)
Відносна простота конструктивного виконання гравітаційних опускних пристроїв пояснює їх широке розповсюдження. За сталих по довжині пристроїв параметрів досягається постійне зростання швидкості руху вантажів, а регулювання кінематичних параметрів їх руху здійснюється відповідним вибором геометрії спуску. The relative simplicity of design gravity surge device explains their wide dissemination. At constant along the length of the device parameters is achieved constant growth of speed of movement of goods, and the regulation of kinematic parameters of their movement is an appropriate choice of the geometry of the descent.
Keywords: елеватор гравітаційний; swivel chute; жолоб поворотний; переміщення вантажів; cargo movement; gravity elevator; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки