Кійко, Вікторія ВікторівнаМельник, Оксана ПетрівнаГавриленко, Олена2024-11-062024-11-062023Кійко, В. Хлібопекарська галузь України в умовах воєнного часу / В. Кійко, O. Мельник, O. Гавриленко // Товари і ринки. – 2023. – № 1 (45). – С. 27–40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45407Хлібопекарська галузь України є одним із стратегічних напрямків держави. Хліб та хлібобулочні вироби потрібні людині в будь-якому віці – і дитячому, і дорослому, і літньому. Повномасштабна військова агресія ворога на території України спричинила негативні процеси, що відбиваються на загальних тенденціях роботи підприємств хлібопекарської галузі, зокрема у виробництві та реалізації продукції. Дослідження ринкових тенденцій, визначення контексту роботи підприємств хлібопекарської промисловості, а також вивчення потреб споживачів представляє сьогодні важливий інтерес та дозволить обрати стратегію розвитку в непростих умовах існування.The bakery industry of Ukraine is one of the strategic directions of the state. Bread and bakery products are needed by a person at any age - children, adults, and the elderly. The full-scale military aggression of the enemy on the territory of Ukraine caused negative processes, which are reflected in the general trends of the work of enterprises in the bakery industry, in particular in the production and sale of products. The study of market trends, determination of the context of the bakery industry's work, as well as the study of consumer needs is of great interest today and will allow choosing a development strategy in difficult conditions of existence.ukкафедра експертизи харчових продуктівринок хлібапотреби споживачівSWOT-аналізвоєнний станbread marketconsumer needsSWOT analysismartial lawХлібопекарська галузь України в умовах воєнного часуArticlehttps://orcid.org/0000-0002-1078-5863https://orcid.org/0000-0002-9177-8904