Сотнікова, Олена ІгорівнаІщенко, Тетяна ІванівнаШидловська, Олена Броніславівна2019-01-312019-01-312018Сотнікова, О. І. Перспективи розвитку гастрономічного туризму на Закарпатті / О. І. Сотнікова, Т. І. Іщенко, О. Б. Шидловська // Modern scientific researches. – Minsk, Belarus : Yolnat PE, 2018. – Issue № 6. - Part 4. – С. 56-61.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28774У статті розглянуто сучасний стан гастрономічного туризму у світі та в Україні. Проаналізовано тенденції розвитку міського, фестивального, навчального та сільського вітчизняного гастрономічного туризму. Розкрито передумови для розвитку сирного туризму на Закарпатті. Наведена доцільність організації сирних турів в Закарпатській області. The article deals with the current state of gastronomic tourism in the world and in Ukraine. The tendencies of urban, festival, educational and rural domestic gastronomic tourism development are analyzed. The prerequisites for the development of cheese tourism in Transcarpathia are outlined. The expediency of organization of cheese tours in the Transcarpathian region is presented.uk-UKгастрономічний туризмгастротуристифестивальсирсироварніgastronomic tourismgastronostristsfestivalcheesecheese-makingкафедра готельно-ресторанної справиПерспективи розвитку гастрономічного туризму на ЗакарпаттіArticle