Михонік, Лариса АнатоліївнаГетьман, Інна Анатоліївна2022-05-252022-05-252021Михонік, Л. А. Особливості використання борошна круп’яних культур як поживного середовища для приготування хлібопекарських заквасок / Л. А. Михонік, І. А. Гетьман // Технології харчових продуктів і комбікормів : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 21-24 вересня 2021 р., м. Одеса. – Одеса : Одеська нац. акад. харч. технологій, 2021. – С. 26–28https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37502Особливості хімічного складу, зокрема, стан біополімерів досліджених видів борошна круп’яних культур створюють передумови для використання його як поживного середовища для заквасок. Борошно досліджуваних круп’яних культур можливо використовувати в технології галузі, як самостійно, так і в складі закваски при оптимальному дозуванні не більше 20 % до маси борошна. Процес розведення закваски спонтанного бродіння залежно від виду використаного борошна має свої особливості та вимагає дотримання чітко регламентованих оптимальних параметрів, які дозволяють отримати напівфабрикати високої якості.otherборошно круп'яних культурхлібопекарські закваскипоживне середовищекафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcereal flourbaking leavensnutrient mediumОсобливості використання борошна круп’яних культур як поживного середовища для приготування хлібопекарських заквасокThesis