Драган, Олена Іванівна2012-06-142012-06-142008Драган, О. І. Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України : автореф. дис... док. екон. Наук : спец. 08.00.04 / Драган Олена Іванівна ; НУХТ. – Київ, 2008. – 36 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1503У дисертації вперше розроблено методологічний підхід до формування системи забезпечення конкурентоспроможності підприємств, який передбачає такі структурні складові: соціально-трудову, техніко-технологічну, організаційно-економічну, фінансово-інвестиційну, та для кожної з них запропоновано конкретні заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України. Обґрунтовано операційну стратегію виробничих підрозділів підприємств за класифікаційними ознаками «виштовхуючої» та «витягуючої» виробничих систем. Розроблено комплексну програму впровадження на підприємствах м’ясної промисловості системи міжнародних стандартів з менеджменту. Удосконалено модель активізації інноваційного розвитку підприємств в умовах обмежених ресурсів. Запропоновано концептуальні засади стратегічного розвитку підприємств м’ясної промисловості на період до 2015 року.otherсистема забезпечення конкурентоспроможності підприємствсистема обеспечения конкурентоспособности предприятийsystem of the ensuring of the competitiveness enterprisesм’ясна промисловістьінноваційний розвитокконцепціястандартиякістьекологічна політикакластеропераційна стратегіявитратимясная промышленностьинновационное развитиеконцепциястандартыкачествоэкологическая политикакафедра економіки праці та менеджментуоперационная стратегиязатратыmeat industrydevelopment of innovationsconceptstandardsqualityecology policyclusteroperational strategydeductionsЗабезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України