Особливості застосування сімейної медичної історії як виду генетичної інформації людини для андерайтингу у страхуванні - Арич, Михайло Іванович (My University, 2025)
У результаті дослідження встановлено, що удосконалення та розвиток технологій генетичних досліджень та інтерпретації їх результатів привели у тому числі до того, що страхові компанії почали все частіше використовувати генетичну інформацію як інструмент оцінки страхових ризиків пов’язаних із життям та здоров’ям. При цьому, і в структурі самої генетичної інформації людини є види, використання яких страховими компаніями з метою андерайтингу у страхування є досить-таки специфічним. Отже, потрібно визначити, які є складові чи види генетичної інформації людини, які страховик може використовувати перед укладанням страхового договору для оцінки страхових ризиків та/або визначення будь-яких інших умов укладення страхової угоди.
Keywords: кафедра маркетингу