Повх, Тетяна МихайлівнаПалій, Інна ВасилівнаКрижова (Венглюк), Юлія Петрівна2014-06-172014-06-172014Повх, Т. М. Властивості харчових волокон і аналіз їх застосування в м’ясопереробній галузі. / Т. М. Повх, І. В. Палій, Ю. П. Крижова // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : матеріали четвертої Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 22-23 травня 2014. – К. : НУБіП, 2014. - С. 147-148.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15272Вивчено властивості харчових волокон, функції, які вони виконують в організмі людини та вплив на організм в цілому. Проведено аналіз літературних джерел та відмічено поширене використання у виробництві ліверних, паштетних виробів, м’ясних консервів та січених напівфабрикатів пшеничної, морквяної, лимонної, бурякової клітковини. М’ясні продукти із застосуванням до 3% харчових волокон можуть використовуватись у профілактичних цілях. The properties of the fiber and the functions they perform in the human body and the effects on the body as a whole, were discovered. The literatural sources were analyzed and the widespread use in the production of liver, pashtetnyh products, canned meat and chopped semis of wheat, carrot, lemon, beet fiber, was noted. Meat products, with usage up to 3% of dietary fiber, may be used prophylactically.otherм’ясні виробифункціїхарчові волокнапрофілактикаклітковинаmeat productsfunctionsdietary fiberpreventionfiberкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВластивості харчових волокон і аналіз їх застосування в м’ясопереробній галузіThesis