Романов, Микола СергійовичКишенько, Василь ДмитровичЛаданюк, Анатолій Петрович2015-09-012015-09-012015Романов, М. С. Сценарне управління технологічними процесами приготування пива / М. С. Романов, В. Д. Кишенько, А. П. Ладанюк // Східно-європейський університет передових технологій. – 2015. – № 2/3 (74). – C. 49–55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21577У статті сформульована задача керування основними технологічними процесами виробництва пива з точки зору сценаріїв оптимізації показників якості, ефективності використання матеріальних та енергетичних ресурсів та продуктивності виробництва. На основі лінгвістичної апроксимації змінних за результатами проведеного експертного опитування створено сценарії керування технологічним комплексом пивзаводу та наведена реалізація А-сценарію управління пивзаводом. The article formulated the main task of the control process of beer production scenarios in terms of optimization of quality, efficiency of material and energy resources and productivity. On the basis of linguistic variables approximating the results of the expert survey established technological complex management scenarios and provided implementation brewery A brewery-management scenario.uk-UKсценарний підхідоптимізація процесу пивоваріннямережа Петрікогнітивне моделюванняscenario approachoptimization brewing processpetri netscognitive modelingкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаСценарне управління технологічними процесами приготування пиваArticle